Ege Postası
Geri

Manisa'ya özel gezi yemek rehberi   

Manisalılar ve halkı bilir, damak tadına çok düşkün; bu memleketin kendine has yemeklerine ve bir kadar zengin yemek kültürüne sahiptirler. Öyle ki ilçeleri bile kendine özel yemekler pişiriyor.
Manisa'ya özel gezi yemek rehberi   
Haberler / Kültür - Sanat
7 Nisan 2017 Cuma 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisalılar ve halkı bilir, damak tadına çok düşkün; bu memleketin kendine has yemeklerine ve bir kadar zengin yemek kültürüne sahiptirler. Öyle ki ilçeleri bile kendine özel yemekler pişiriyor. Kırkağaç, Salihli, Kula bunların başını çeken ilçelerden. Biraz Ege mutfağının zeytinyağlı, yeşillikli yemekleri, biraz Anadolu mutfağında hayvancılığın katkısı ile kaliteli, yumuşak et yemekleri ön plana çıkmıştır. Özellikle yurtiçi ve yurtdışı turistlerin tatmaları gereken, Manisa yöresel yemekleri tarihten bugüne kadar gelen yemek kültürünü sizlere sunuyor. Manisa’ya geldiğiniz zaman bir otomobil kiralayarak hem rahat rahat gezebilir hem de Manisa’nın lezzetlerini keşfe çıkabilirsiniz.                                                               

Manisa Yemeklerinin Lezzetine Bayılacaksınız                                                  

Şehzadeler şehri Manisa, adı üzerinde şehzadelere yakışır bir sofra kuran Manisa, tarihde de Osmanlı sofralarına konu olmuştur. Manisa`nın neyi meşhur yiyecek, içecek ve gezilecek yerler? Merak edenler için, ufak ve önemli önerilerimiz olacak. Manisa`nın akla gelen ilk yemeği kebap olsa gerek. Tarihte Halep`ten Manisa`ya gelen ustalardan öğrenilen bu kebap, şişe sarılan enfes köfteye “Manisa Kebabı” lakabını takmıştır. Bunlar sıradan köfteler değiller, Odun Köftesi denilen odun közünde pişmiş, sağlıklı ve bir okadar lezzet bombası bir yemek. Odun köftesini bir de Salihli ilçesinde yemenizi öneririz. Sıradaki güveç ise bizi iyice heyecanlandırıyor çünkü kuzu et, bu kadar güzel mi pişe? Odun ateşinde pişen güveç, Kula`ya özel bir yemek. 4.5 saat pişirilen bu yemek anında bitiyor. Mantı severleri sevindirecek, Alaşehir Kapama`da, tam damak tadına uygun pişmiş, azıcık iri ve hamurun inanılmaz hafif. Peki ya Boça kebabına ne dersini? Bohça gibi görünümünden krep içinde pişen, beşamel soslu ve erimiş kaşar ile kebabın bir porsiyonu, bile yetiyor ve artıyor.                  

Gezmedim, Görmedim, Yemedim Demeyin                                                        

Yolu Manisa`ya düşen, özellikle bayrama denk getiren gezginlere, kurban bayramına has ailelerin kahvaltı sofralarını şellendiren bir yemek Sura kaburga dolması. Sura kuzu etinin kaburga bölümünden taşan pilav, yine miğdeleri coşturuyor. Manisa`nın meşhur yemekleri arasında Kırağaç ve Kula pideleri ile çok ünlüdür. Mutlaka denemelisiniz. Tarihi bir dokuya sahip Manisa`da gezilecek yerler kısaca; Kurşunlu Kaplıcaları hem sağlık turizimi için öncelikli hem de doğal güzelliği ile dinlendirici özelliğe sahip. Yine Sart Antik Kent güzel sütunlara sahip bir yapı. İçinde kiliseler, artemis tapınağı, sinagog gibi eserler bulunduruyor. Spil Milli Park içinde Manisa Lalesi, zengin ağaç türleri ve kuş türlerini barındırıyor. Manisa Kalesi de görülmeye değer bir yapı ve Spil Dağının eteklerinde sizleri bekliyor. Ağlayan Kaya, Kula Evleri, Aigai (Aiol kentinin bir kısmı), Muradiye Camii bunlardan bir kaçı. Detaylı bilgi için:                                                                                                                                                                 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası